De ovulatie’test’.

Cyclus, ongesteldheid en ovulatie. Termen die iedereen kent, maar wat houden ze in? Een vrouw is slechts een paar dagen in haar cyclus vruchtbaar. Dus het is van groot belang dat juist in deze dagen de bevruchting plaatsvindt.

De cyclus van een vrouw begint de eerste dag van de menstruatie en eindigd 1 dag voor volgende menstruatie. De eisprong vindt een keer per cyclus plaats en dit is (meestal) 14 dagen voor de ongesteldheid.

Tijdens de ovulatie komt er een rijpe eicel vrij uit de eierstokken. Dit moment is bepalende voor de vruchtbare periode. De rijpe eicel is ongeveer 12 uur levensvatbaar in de eileider (en moet binnen die periode bevrucht worden). Timing is dus alles!

Melanie houdt haar cyclus bij door middel van een kalender. Hierdoor hebben we haar cyclus en eisprong (hiermee dus ook haar vruchtbare periode) al goed in kaart kunnen brengen. Doordat ze een regelmatige cyclus heeft, is het bepalen van de meest vruchtbare dagen vrij eenvoudig.

Maar een dubbel check is altijd beter! Op een zonnige zaterdag, na een koffietje op het terras, kwam dus het idee: ‘laten we een ovulatietest kopen!’. Na het grondig doorlezen van de verpakking was de keuze gemaakt: ‘deze wordt het!’.

Na een gevuld bekertje, een uitstrijkje en 3 minuten wachten later, kwam er een licht roze streepje in beeld. Dit klopt dus precies met de kalender die we zelf bijhouden. Voordat we ‘officieel’ gaan beginnen, zullen we de test nogmaals doen, zodat we alle kansen kunnen benutten.

Een gedachte over “De ovulatie’test’.

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: