Het coachingsgesprek.

Zo, hier weer een update van ons. Vorige week dinsdag zijn we, samen met Melanie, naar een coach voor roze-ouderschap gegaan. Deze coach heeft ons advies gegeven over draagmoederschap en alle (juridische) stappen die we moeten doorlopen. Na het coachingsgesprek zijn we doorgereden naar de gynaecoloog in het AZM voor een kennismakingsgesprek. Doordat wij (Gino en Michel) afgelopen weekend in het Belgische Boom op Tomorrowland zijn geweest, hebben we niet eerder een blog kunnen plaatsen. Maar hier dus alsnog….de blog.

Om 7 uur gaat onze wekker, best vroeg voor een vrije dag. Vandaag gaan we samen met Melanie op pad. Om 9 uur hebben we een coachingsgesprek voor het draagmoedertraject. Aansluitend, om 11:30, moeten we in het AZM zijn voor een bezoek aan de gynaecoloog (meer hierover in onze volgende blog).

Na nog een keertje snoozen beginnen we aan ons dagelijkse ochtendritueel. Douchen, aankleden, Binkie uitlaten en een eiwitshake. Ready to go! Om kwart over 8 is Melanie bij ons. Na een half uurtje rijden komen we aan in Maastricht. Onze afspraak is in het coachhuis aan de Boschstraat. We zijn redelijk op tijd en verwennen onszelf met een lekkere bak koffie. Hier nemen we samen kort het draagmoederplan door, dat we van tevoren hebben opgesteld. Om 9:15 stappen we het coachhuis binnen. Na een korte voorstelronde is het tijd om wat meer ter zake te komen. Allereerst hebben we vragen over het nieuwe wetsvoorstel ‘herijking ouderschap’:

“Dit wetsvoorstel geeft wensouders, draagmoeders en de wenskinderen meer rechten en mogelijkheden. Zo wordt draagmoederschap wettelijk vastgelegd. Is er een ouderregister, waar wenskinderen altijd inzicht in kunnen hebben. Hierdoor weten ze altijd waar hun roots liggen. Deze wet maakt het ook mogelijk dat beide wensouders direct na de bevalling juridisch ouder zijn. Hiermee wordt een hoop rompslomp, tijd en geld bespraart.”

Volgens de coach duurt het nog wel even voordat deze nieuwe wet daadwerkelijk in werking zal treden. Ze denkt zelf dat dit ergens in 2021 zal zijn.

We hebben samen met de coach ons draagmoederplan besproken en waar nodig aangevuld. Dit draagmoederplan geld als ‘intentieverklaring’ voor het verdere traject, maar is niet rechtsgeldig. Kortom: hierin staan afspraken en wensen die we met z’n drieën maken. Voor, tijdens en na het traject. Dit document dient als leidraad voor de officiële draagmoederovereenkomst. Deze moet worden opgesteld door een advocaat, zodat het rechtsgeldig is. We zullen op korte termijn dus een afspraak hebben met een advocaat die deze overeenkomst voor ons opstelt. Onze coach heeft ons hiervoor twee geschikte partijen aangereikt: W. Eusman en N. Grijmans, beiden gevestigd in Amsterdam. Deze advocaten zijn gespecialiseerd in het roze-ouderschap.

De volgende stap: een afspraak bij de advocaat.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: