Ready, set, go.

Het is alweer een tijdje rustig op onze blog. Dat heeft ermee te maken dat we een drukke periode achter de rug hebben en we niet alles ‘real time’ willen delen. We kunnen jullie inmiddels vertellen dat we gestart zijn met de inseminatie pogingen. Wat voor de meeste een romantische gebeurtenis zou moeten zijn, is voor ons helaas erg plastisch. Maar we maken er het beste van met z’n 4-en.

Melanie had de afgelopen maanden haar menstruatiecyclus goed bijgehouden in een speciale app. Rond de eerste vruchtbare periode hebben we gebruik gemaakt van de ovulatietest van ClearBlue (met een smiley), om zo te bepalen wanneer de vruchtbare periode was. Een knipperende smiley betekende ‘verhoogde vruchtbaar’ en een constante smiley betekend een piek (shooting time). Een leuke test omdat je de smileys ziet, maar wel kostbaar. We zijn erna overgestapt op Sensi test, een goedkopere, maar net zo goede test.

Onze eerste inseminatiepoging was in Oktober. We hadden afgesproken om dit bij Melanie thuis te laten plaats vinden. Bepakt met ons “aftrektasje”, met spuit, canule, opvangcontainer en handdoekje, stapten we de auto. Voordat we aan de slag zouden gaan, stond een gezellig etentje op de planning. Na het eten nog een kop koffie en daarna was het zover. Wat onwennig zegt Michel: “zullen we dan maar”.

Het moment supreme

De dames gingen naar boven en wij bleven beneden in de woonkamer. En nu..?? (De details zullen we jullie besparen) Na het afnemen van het sperma moesten we 5 tot 10 minuten wachten, hierna moest het ‘goedje’ lichtjes worden gecentrifugeerd in het potje. Hierdoor wordt het sperma vloeibaarder en is de kans op bevruchting groter. De volgende stap was het voorbereiden van de spuit met canule. Met een volle spuit liep Michel de trap op naar de dames. “Special delivery!”. Hierna lag het lot van de zwemmertjes in handen van de dames. Na het inbrengen van het sperma is het belangrijk om nog ongeveer 30 minuten schuin te blijven liggen, zodat het sperma zijn weg kan vinden. Een orgasme vergemakkelijkt het sperma transport naar de eileider. Na ongeveer een 45 minuten kwamen de dames naar beneden. Klaar!

En tja wat denk je dan, wat voel je, wat hoop je? Allemaal nieuwe emoties die door je heen gaan. Maar wel met hopelijk een mooi resultaat aan het einde. En nu moeten is het wachten geblazen…. Om een zo groot mogelijke kans op bevruchting te krijgen is het beste om de inseminatiepogingen meerdere keren per cyclus te herhalen.

Wat we jullie al kunnen melden is dat er in de volgende blogpost een interview met de volkskrant te vinden is. Stay tuned!

2 gedachten over “Ready, set, go.

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: