De wijsheid in pacht.

We zijn inmiddels al een ruime tijd bezig met het verwezenlijken van onze kinderwens. Tijdens deze zoektocht hebben we met veel mensen en instanties gesproken, gelezen en veel informatie opgedaan. We zijn deze blog gestart om jullie een kijkje te geven in ons traject, maar ook om aanstaande roze-ouders te helpen en van informatie te voorzien. In deze blogpost gaan we nog even door de belangrijkste dingen heen.

Welke stappen neem je voor je begint met insemineren?

  1. Leer elkaar eerst goed kennen, voordat je met de daadwerkelijke inseminatie start. (Wij hebben hiervoor bijna één jaar de tijd genomen).
  2. Maak een actielijst van alle te nemen stappen.
  3. Ga in gesprek met ervaringsdeskundigen en bezoek bijeenkomsten van de stichting meer dan gewenst.
  4. Lees je in op internet (blogs van lotgenoten, websites over draagmoederschap, etc.)
  5. Vul apart van elkaar de vragenlijst in die je vindt op onze tips en info-pagina.
  6. Zoek een advocaat die ervaring heeft met jouw situatie. (Wij hebben hiervoor Nicole Grijmans en JoAn van der Tol ingeschakeld)
  7. Zorg ervoor dat je alles goed geregeld hebt vóór de inseminatie. Wij hebben hiervoor een draagmoederovereenkomst opgesteld.
  8. Zorg dat je weet hoe de cyclus van de draagmoeder loopt.
  9. Lees je in hoe je het beste kunt insemineren, haal alle benodigdheden in huis en zorg dat iedereen op z’n gemak is tijdens de inseminatie.
  10. Zodra de inseminatie heeft plaatsgevonden, is het belangrijk om regelmatig contact tussen wensouders en draagmoeder te houden. Betrek elkaar in de leuke, maar ook moeilijke momenten, en bespreek zaken waar jullie tegenaan lopen.

Wat gaat het kosten?

Dit ligt helemaal aan jullie eigen wensen. Wordt het hoog- of laagtechnologische inseminatie? Welke zaken vergoed je als wensouders voor de draagmoeder? Wil je een draagmoederovereenkomst, verzekeringen, etc, zodat alles zo goed mogelijk geregeld is of ga je aan de slag op goed vertrouwen? Allemaal zaken die je vantevoren goed moet bespreken, zodat je niet voor onverwachten kosten komt te staan. Mocht je meer informatie willen over ons traject en de hierbij behorende kosten? Stuur ons dan een berichtje.

Waar kun je informatie vinden?

Er zijn talloze blogs van wensouders en draagmoeder waar je, net zoals onze blog, hun traject op de voet kunt volgen. Interessant? Jazeker, want ieder verhaal en iedere situatie is anders en er is geen geplaveid pad dat je als wensouder en/of draagmoeder doorloopt. Wij raden jullie daarom aan om eens lekker achterover te gaan zitten en verschillende blogs rustig door te lezen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: