Nog een paar weken te gaan.

Met het einde in zicht, zijn de laatste paar weken best spannend. We hebben wekelijks een afspraak in het ziekenhuis om de ontwikkelingen van de kleine te monitoren. Daarnaast moeten er nog enkele dingen geregeld of gekocht worden en zowel Melanie, als wij, krijgen last van een soort nesteldrang. Oftewel: get shit done!

Het vervolg van het juridisch traject.

In februari zijn we gestart met het vervolgtraject voor de, zoals ze dat noemen, ‘duovader-adoptie’. We ontvingen het concept van de ‘afstandsverklaring’ en het ‘verzoekschrift tot eenhoofdig gezag’. Deze hebben we met enig heen-en-weer gemail definitief gemaakt. Samen met het erkenningsdocument, uittreksels van verschillende gemeentelijke documenten van ons drieën en een kopie van de draagmoederovereenkomst is alles opgestuurd naar Nicoline. Zij zal deze stukken indienen bij de rechtbank van Amsterdam en na de geboorte zal het proces verder in gang gezet worden.

Het geboortekaartje.

Na het kiezen van de naam, was het tijd voor het geboortekaartje. Ok, waar beginnen we eigenlijk…?? We hadden wat inspiratie op Pinterest opgedaan en wat rondgekeken op verschillende websites. Uiteindelijk zijn we uitgekomen bij Het Uilennestje. Met verschillende elementen van kaartjes van hun website en onze eigen ideeën zijn we tot een mooi resultaat gekomen.

We vonden het belangrijk dat het écht een kaartje was dat bij ons past. Benieuwd? Nog even geduld en wie weet ligt ie binnenkort bij jou op de deurmat ;).

De 3D/4D echo.

Op dinsdag 2 juni, toen we op de kop af 33 weken waren, hebben we een tweede pretecho bij Echowonder gehad. Het was spannend of er iets te zien zou zijn, want de kleine is inmiddels ingedaald en met de placenta aan de voorkant, is het moeilijk om goed beeld te krijgen. Uiteindelijk weet Petra toch wat mooie beelden te schieten. We zijn benieuwd of we na de geboorte gelijkenissen zien tussen deze echo en de werkelijkheid.

Het kamertje.

Nu we bijna alle spulletje hebben, is het tijd om het kamertje af te maken, de box op te zetten en beginnen met het wassen van alle kleertjes. Ook voor het kamertje hadden we een Pinterest moodboard gemaakt en het eindresultaat mag er wezen.

Nu alles bijna ‘klaar is voor de start’, kunnen we niet wachten om de kleine te ontmoeten en hem onze wereld te laten ontdekken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: